fbpx

Illustration

Forside » Illustration

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil
Illustrationer fra Valdefar Studio

Illustrationer

Illustrationer dækker over en lang række af grafiktyper, fra et iøjnefaldende artikelbillede eller en opsigtsvækkende infografik, til en animeret explainervideo eller et imponerende vægmaleri.

Uanset hvad du leder efter, kan Valdefar Studio hjælpe dig med at skabe den visuelle kommunikation, der får dit publikum til at bemærke, forstå og huske det, du gerne vil fortælle.

Se meget mere herunder ↓

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp

Infografik

Har du et komplekst budskab, der skal formidles visuelt? Lange tekster, rå data og Excel-diagrammer er dødssyge, svært forståelige og grafisk uinteressante.

I stedet kan du få omsat de vigtigste pointer fra dit datasæt til en fængende infografik med illustrationer. Her dannes et hurtigt overblik over temaet, og tegningerne indbyder læseren til at gå på opdagelse i indholdet og forstå sammenhængene.

Valdefar Studio har tidligere leveret infografik til bl.a. Forbrugerrådet TÆNK, Lægemiddelstyrelsen og STARK.

Metroxpress
“Valdefar Studio er en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med!”
Illustrerede guides for Boyhood og V Spoilers
Illustrerede guides for Boyhood og V Spoilers. Tryk for at se stor størrelse.

Guides & forklaringer

Du kender dem både fra lufthavnen, shoppingcentret og fra samleinstruktionerne til dit nye stuemøbel. Forklarende tegninger kan ofte være langt mere brugbare end tekster, for eksempel hvis dit publikum taler forskellige sprog, eller hvis det er børn der ikke er gamle nok til at læse. Alle kan forstå en tegning, hvad enten det er på informationstavlen i centret, plakaten i venteværelset eller på din tablet eller telefon.

Valdefar Studio har tidligere leveret forklarende illustrationer til bl.a. Meyers, Grab’n Go Burgers og Erhvervshus Hovedstaden.

Alm Brand
“Valdefar Studio omsætter hurtigt en idé til et kreativt og humoristisk output.”
Grafisk facilitering & speed drawing

Live tegning

Live tegning, også kaldet graphic recording eller grafisk facilitering, er ideelt til møder, workshops og konferencer, hvor en illustrator opsummerer begivenhederne og talernes pointer i flotte illustrationer med tekst. Resultatet er en form for infografik, der giver både deltagere og udefrakommende et hurtigt overblik over mødets indhold og indsigter.

Erhvervshus Hovedstaden
“Valdefar Studio var fleksibel og hurtigopfattende i processen.”
Wall art for Danske Commodities med grafiske assets
Wall art for Danske Commodities med grafiske assets. Tryk for at se stor størrelse.

Strategitegning

Mange større virksomheder benytter sig af illustratorer til strategimøder og workshops, når der skal træffes beslutninger om virksomhedens visioner, mission og retning for fremtiden. Disse diskussioner kan ofte foregå på et lidt højtflyvende og abstrakt plan, og her kan det være enormt fordelagtigt at få forankret og husket de vigtigste pointer med enkle billeder, som man senere kan tale ud fra.

Danske Commodities
“Næsten uden forudgående viden var Valdefar i stand til at sætte en masse gode billeder på virksomheden.”

Explainervideo

Når en statisk infografik ikke helt er nok til at tydeliggøre dit budskab, kan du i stedet få produceret en explainervideo.

En explainervideo er en kort, animeret film, som belyser et emne i korte træk, så det bliver let for seeren at forstå det. I modsætning til flere bureauer, som producerer hurtige explainers med generisk stock-grafik, får du hos Valdefar Studio udarbejdet et unikt produkt efter dine behov. Alt tegnes fra bunden, og udvikles i tæt samarbejde med dig, så resultatet bliver præcist som du forestiller dig det.

Valdefar Studio har tidligere leveret animerede explainervideoer til bl.a. FOA, Dagbladet Information, Meyers.

FOA
“Absolut effektivt og professionelt forløb og med et meget flot resultat.”

Animationer

Har du brug for en unik GIF-animation til din blog eller dit website? En forklarende animation til din Power Point-præsentation? Eller måske en animeret intro til din YouTube-kanal? Animationer kan give al slags indhold et ekstra løft, når der både er illustration og bevægelse til stede.

Valdefar Studio producerer unikke animationer til alt fra websites, film & tv, sociale medier, virksomhedspræsentationer og alt der i mellem.

Valdefar Studio har tidligere leveret animationsarbejde til bl.a. Dagbladet Information, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Krithfilm og Skiltestedet.dk.

Droner.dk
“Flot, kreativt og humoristisk arbejde! LANGT over mine forventninger!”
Faglig illustration & videnskab

Fagillustration & videnskab

Faglig og videnskabelig illustration til faglitteratur er et begreb der dækker bredt over alle typer af grafik og illustration, som har til formål at forklare om et fagligt komplekst emne på en visuelt interessant måde. Det kan godt kaldes for en form for infografik, men i dette tilfælde er der tale om grafik, der beskæftiger sig med typisk lidt tungere emner, mere videnskabeligt, eller med flere fagbegreber.

Illustrationerne kan både bruges enten i blogartikler på din hjemmeside, eller i Power Point-præsentationer når du holder foredrag. Her er en forklarende tegning rigtig rar at kunne læne sig op af.

Valdefar Studio har tidligere leveret fagillustrationer til DTU, Droner.dk og Lægemiddelstyrelsen.

DTU
“Illustrationerne ser fantastiske ud!”
  • Nini Pryds, Proffesor, Functional Oxides, DTU
Illustration til artikler & blogs
Artikelillustrationer for Radikale Venstre og Webamp

Illustration til artikler & blogs

Har du skrevet en artikel eller et blogindlæg, der mangler en visuel krog? En illustration giver blikfang, vækker nysgerrighed og øger sandsynligheden for at dine indlæg bliver læst – både på blogs, websites, sociale medier og i traditionelle, trykte formater.

Dine artikler kan både suppleres med en stor hovedillustration, en lille vignettegning, en iøjnefaldende thumbnail til deling på de sociale medier eller en kort stribe, der indrammer tekstens tema.

Valdefar Studio har tidligere leveret artikelillustrationer til bl.a. Metroxpress, Alm. Brand, Radikale Venstre, Webamp og Droner.dk.

Radikale Venstre
“God, kreativ sparring og flotte illustrationer, som jeg har brugt til kampagner for Radikale Venstre.”
Mockup af wall art lavet for Den Jyske Håndværkerskole

Wall art & vægmaleri

Vægmalerier, også kendt som wall art, er en populær måde, at udsmykke væggene i sin virksomhed – det kan både være i en café eller restaurant, hvor dine gæster skal have noget interessant at kigge på, mens de venter på kaffen, eller på kontoret, så medarbejderne føler at de arbejder i visuelt interessante omgivelser, i stedet for på et gråt og trist kontor.

Valdefar Studio har tidligere leveret wall art til bl.a. Den Jyske Håndværkerskole og Trafikskolerne.

Den Jyske Håndværkerskole
“Både jeg og kunden kan kun anbefale Valdefar Studio, han er super dygtig og meget professionel.”
Illustration & bestillingsarbejde – Plakater og tryk

Illustrerede plakater

En illustreret plakat er en meget klassisk type grafisk arbejde, som du kender fra et væld af forskellige steder. Fra de flotte, illustrerede plakater man ser i biografen til de forklarende grafikker man oplever til koncerter og festivaler – illustrerede plakater rummer et væld af potentiale, og kan hjælpe med at kommunikere på en visuelt stimulerende måde.

Valdefar Studio har tidligere leveret illustrerede plakater til bl.a. Meyers, COMA club og Rudersdal Kommune.

Du kan desuden købe plakater med striber og sjove motiver i Valdefars Webshop.

Dagbladet Information
“Jeg er virkelig imponeret over hvor hurtig og præcis Valdefar Studio er – og hvor flot resultatet er blevet.”
Børnebogsillustrationer for Kompan A/S

Bogillustration

Kun de mest hårdkogte akademikere jubler ved synet af en tætskreven moppedreng på mange hundrede sider, uden et eneste billede til at aflaste øjnene. Bogillustrationer er et fabelagtigt supplement til tekst, hvad enten der er tale om skøn- eller faglitteratur. Især når det kommer til børneudgivelser er tegningerne et absolut must.

Valdefar Studio har bl.a. leveret bogillustrationer til Kompan A/S, fagbøger til Droner.dk samt flere private bogprojekter.

Kompan
“Valdefar Studio var supergod til at forstå hvor vi ville hen og færdiggjorde det hele til tiden.”
  • Dennis Konrad, marketing manager, Kompan
Skiltning & kort

Skilte & kort

Traditionel skiltning ved events er ofte både kedelig og til tider formanende, og bliver derfor tit overset. Illustrerede skilte med humoristiske tekster kan til gengæld gøre budskaberne både visuelt indbydende og underholdende, så dine gæster forstår og husker dem.

Valdefar Studio har tidligere leveret facadeskiltning til Meyers på Roskilde Festival (på billedet), landkort til Apple Flower Festival og illustrerede guides til Grab’n Go Burgers på Reffen.

Meyers
“Valdefar Studio giver kant i det visuelle udtryk, og overholder altid deadlines.”
Ikoner & symboler

Ikoner & symboler

Ikoner kan være alt fra de velkendte piktogrammer du bl.a. kender fra dørene på offentlige toiletter, til de små symboler du finder på vaskemærket i nakken på din trøje. Ikoner er uhyre nyttige, når du skal have din modtager til hurtigt at afkode et simpelt budskab, uanset om det er “hvor er mejeriafdelingen?” eller “kan jeg putte denne her i mikroovnen?”.

Valdefar Studio har tidligere, i samarbejde med reklamebureauet Marketsquare, leveret ikoner og små illustrationer til brug på skiltning i Grønlands største dagligvarekæde, Pilersuisoq.

Marketsquare logo
“Utroligt hurtig ekspedition og virkelig flot resultat! Kan varmt anbefale Valdefar Studio!”
Illustrerede maskotter

Maskotter

Du kender dem fra McDonald’s, Michelin og morgenmadspakkerne med cornflakes. Illustrerede maskotter har eksisteret som et brandingværktøj i næsten 100 år, og det er ikke uden grund.

En maskot kan fungere som et visuelt bindeled mellem de øvrige elementer, som du allerede kender fra en normal visuel identitet. En maskot kan tilføre et legende, farverigt og mindeværdigt præg, som kan hjælpe kunderne med at huske og i sidste ende vælge dig.

Valdefar Studio har tidligere leveret maskotter til bl.a. Bedst&Billigst, Dansk Cricket Forbund og Meyers.

Bedst&Billigst logo
“Jeg har haft fornøjelsen af et godt og fleksibelt samarbejde med Valdefar Studio.”
Guides som tegneserie

Tegneserier

Hvem har ikke siddet med næsen begravet i de små firkantede felter med farverige billeder, da de var børn? Tegneserien er efter vores mening et undervurderet og overset medie, som kan bruges til at kommunikere alt fra episke fortællinger til lærerig faglitteratur. Mediets styrke kommer fra den unikke synergi der opstår, når billeder og tekst flettes totalt sammen, som gør det muligt at læse hurtigt, og forstå og huske indholdet længe efter.

Valdefar Studio har tidligere leveret tegneserier til bl.a. Lægemiddelstyrelsen og Meyers.

Lægemiddelstyrelsen
“Valdefar Studio laver tung videnskab om til en let streg. Fint bidrag til en oplyst debat.”
Karikaturer

Karikaturer

Hvis du nogensinde har været i en forlystelsespark eller på en gågade i en europæisk storby, er du sikkert stødt på de dygtige artister, som sidder ved små stande og tegner lynhurtige billeder af forbipasserende, som har lyst til at få foreviget deres ansigt i en skånselsløs karikatur, som på den ene side ser grotesk ud, men samtidig alligevel ligner sit emne. Det er ganske underholdende, og kan også være en anerledes måde at skille sig ud, ved for eksempel at få tegnet karikaturer af sine medarbejdere på firmaets hjemmeside.

Valdefar Studio har tidligere leveret karikaturer til Cabola og Webamp.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Grafiske illustrationer

Grafisk illustration

Hvis du har set noget forskelligt arbejde på denne side, kan du måske komme til at sidde med indtrykket af, at illustrationer nødvendigvis altid er sådan nogle meget farverige, tegneserieagtige figurer – men det er ikke helt korrekt. Stilmæssigt kan illustrationer udarbejdes i et væld af forskellige udtryk, og her kan man bl.a. også udarbejde det, vi kalder grafisk illustration. Disse har en langt mere enkelt udtryk, og kan eksempelvis passe godt til brands, som gerne vil udstråle mere eksklusivitet.

Valdefar Studio har tidligere leveret grafiske illustrationer og komplet, visuel identitet til Bartenderbar.

Forsvaret
“Valdefar Studio arbejder yderst professionelt og med kunden i fokus.”
  • Stefan Koust Hansen, kursusleder og underviser, Forsvaret
Emballage & merchandise

Emballage & merch

Illustrationer gør sig også rigtig godt på labels, etiketter, emballage og merchandise. Det kan fx være på flaskeetiketter, fødevareemballage, muleposer eller lign.

Valdefar Studio har tidligere leveret illustreret emballagedesign til blandt andre Meyers og Bongorama, samt til et samarbejde mellem Mikkeller og Meyers på øletiketten William.

Vejdirektoratet
“Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Valdefar Studio.”
Illustration & bestillingsarbejde – Storyboards

Illustration til storyboards

Valdefar Studio tilbyder også illustration til produktionsselskaber og filmskabere, der har behov for simple storybords i præproduktionen.

Med halvandet års erfaring som fastansat på reklamebureau, har Valdefar Studio bl.a. har tegnet simple storyboards til reklamefilm på TV og contentfilm til Facebook. Et storyboard er ekstremt nyttigt i præproduktionsfasen af en film, så man kan få afklaret hvad der skal skydes, hvorhenne, hvordan billedet skal beskæres, osv.

Som fastansat på reklamebureauet Marketsquare har Valdefar Studio tidligere tegnet storyboards til produktion af reklamefilm for bl.a. BR, MENY og Sportmaster.

FAQ om illustration

Hvad er illustration?

Ordet ‘illustration’ bruges typisk om en grafik der supplerer en tekst. I vores terminologi dækker begrebet oftest over grafik, der er tegnet. Altså en visuel, grafisk frembringelse, skabt med hænderne.

I dag spænder begrebet dog meget bredere, og bruges oftes synonymt med ‘grafik’. Det vil sige, at det også kan dække over:
· Et søjlediagram i en bog
· Et foto i en avis
· Eller en figur på et skilt

I dag kan illustrationer både skabes klassisk med blyant og maling på papir, men også digitalt på tablets og computere. Den seneste udvikling muliggør også, at kunstig intelligens, kan bistå i frembringelsen af illustrationer.

Hvad er forskellen på illustration og grafik?

‘Illustration’ og ‘grafik’ bruges i dag ofte synonymt. I vores terminologi dækker ‘illustration’ i højere grad over noget tegnet, altså streger skabt med en pen i hånden.

Ordet ‘grafik’ bruger vi derimod generelt om enhver form for visuel figur, der kan bruges kommunikativt. Uanset om det har en rent æstetisk værdi, eller om den bruges til at forklare noget.

Er illustration og animation det samme?

Nej, det er det ikke helt. ‘Illustration’ dækker som sagt over tegnede grafikker og figurer, der supplerer en tekst. Men disse er oftest statiske eller stillestående.

Animation‘ dækker derimod over grafik, der bevæger sig. Det kan være en animeret explainervideo, en animeret intrografik til en serie eller en GIF-animation på sociale medier.

Hvor er det godt at bruge illustration?

Illustrationer er oplagte at bruge i enhver sammenhæng, hvor man har brug for noget blikfang til at tiltrække kunder eller seere. Eller hvis man skal forklare noget komplekst på en simpel og visuelt interessant måde.

Derfor er en illustration velegnet til eksempelvis:
Infografik & guides
Livetegning & strategitegning
Animation & explainervideoer
Fagillustration & bogillustration
Artikler & blogs
• Plakater & skilte

Hvad koster illustrationer?
Hvordan laver man illustrationer?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig. Vi slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores grafik begynder altid som skitser på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software. Vi bruger Photoshop, Illustrator og InDesign. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
5.0
js_loader