fbpx

Animation

Forside » Animation

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil

Hvorfor animation?

Animation kan bruges til at formidle enormt mange forskellige ting, og er samtidig et af de mest involverende, visuelle formater der findes.

Valdefar Studio leverer animationsarbejde, herunder explainervideoer, præsentationsfilm, grafik til film og tv, animationer til Youtube, gif-animationer og meget mere. Se meget mere herunder.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.

Animation af explainervideo

Explainervideoer er blevet uhyre populære til at forklare om alt mellem himmel og jord. En explainervideo er en kort, animeret film, som belyser et emne i korte træk, så det bliver let for seeren at forstå det. I modsætning til flere bureauer, som producerer hurtige explainers med generisk stock-grafik, får du hos Valdefar Studio udarbejdet et unikt produkt efter dine behov. Alt tegnes fra bunden, og udvikles i tæt samarbejde med kunden, så resultatet bliver præcist som ønsket.

Dagbladet Information
“Jeg er virkelig imponeret over hvor hurtig og præcis Valdefar Studio er – og hvor flot resultatet er blevet.”

Vild explainervideo

Hvis du vil have en explainervideo, der larmer lidt mere end normalt (både i billede, sprog og volumen), så er du kommet til det rette sted. Som sagt er explainervideoer de sidste par år blevet mere og mere populære blandt danske erhvervsdrivende, så nu handler det ikke alene om at lave noget der bare er flot og informativt – det skal helst også være underholdende, hvis du vil fastholde dit publikum. Med erfaringen fra flere års satiretegning på Valdefar.dk og i Metroxpress i ryggen, kan Valdefar gøre din explainervideo sjovere end de andres.

Animation - Danmarkskanon

Animation til film & TV

Er du ved at producere en dokumentarfilm, som skal bruge forklarende, animeret grafik? Eller er du måske i gang med at klippe en spillefilm, som mangler en fed, animeret introsekvens? Uanset hvad det drejer sig om, kan animeret indhold give enhver film et løft, som både hjælper på forståelsen og det visuelle udtryk. Valdefar Studio er leveringsdygtig i animationsarbejde til ethvert format i filmens verden.

Meyers
“Valdefar Studio giver kant i det visuelle udtryk, og overholder altid deadlines.”
Animation – Præsentationer & foredrag

Animation til præsentation

Hvis du benytter PowerPoint, Keynote eller lign. som visuel støtte, når du holder foredrag eller præsentationer; så ved du sikkert allerede, at for meget tekst i dine slides kan blive et problem, når du skal fastholde dit publikums opmærksomhed. Skal du forklare noget teknisk eller kompliceret, er det oplagt at få produceret en kort og letforståelig animation, som er lige til at sætte ind i din præsentation.

Reklamefilm

Korte, animerede film er uhyre nyttige til at levere letforståelige budskaber, som man husker. Det kan både være i reklameblokken på klassisk flow-tv, som pre-rolls på YouTube, i bannerannoncer eller sponsorerede indlæg på de sociale medier.

Valdefar Studio har tidligere leveret animerede reklamefilm for Meyers frokostkøkken, FOA, FGU Aarhus og Re-fokus.

FOA
“Absolut effektivt og professionelt forløb og med et meget flot resultat.”

Animation til YouTube

Hvis du producerer content til Youtube, fx DIY-videoer, vlogs eller noget helt andet, så kan du give dit indhold et kæmpe, visuelt spark med professionelt producerede animationer – i modsætning til de generiske stock-animationer du kan finde på nettet eller i YouTubes eget bibliotek. Hvad enten det er en cool, animeret intrografik, elegante faktabokse eller flotte overgange mellem dine klip – så kan du få lavet din unikke animation hos Valdefar Studio.

Krithfilm logo
“Hold nu KÆFT, hvor er det fedt.”
Animation - Skiltestedet.dk

Animation til skærme og bannere

Animationer kan også benyttes til sponsoreret indhold på bannere og skærme til fx fodboldkampe, koncerter, festivaler eller andre, lignende begivenheder. Her handler det om at lave en hurtig animation, typisk mellem 5 og 20 sekunder, som uden lyd indfanger seerens opmærksomhed og leverer dit budskab, så det huskes. Eksemplet her er fra en animation Valdefar Studio leverede til Skiltestedet.dk – den kørte på storskærm til åbningen af den nye ishockeyarena i Esbjerg.

Animeret bankovært

GIF animation til SoMe og web

Som du kan se på denne side kan det gode, gamle GIF-format også stadigvæk noget rigtig fedt, når du skal vise indhold på dit website. Jovist, det kan larme af pommern til, og i sidste ende blot forvirre læseren, hvis man bruger dem forkert og for meget – men en diskret GIF-animation brugt på den rigtige måde, kan også give energi og nerve til en ellers statisk og halvkedelig landingpage.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Skal du bruge en illustrator? Valdefar

SVG animation til websider

Som noget relativt nyt kan man nu også lave såkaldte SVG-animationer, der er uhyre velegnede til brug på web og i andre digitale løsninger. SVG-animationer består, i modsætning til GIF, af ren vektorgrafik, og kan således skaleres i det uendelige uden kvalitetstab – og så fylder det som regel også meget mindre.

* Illustration af Valdefar Studio / Animation af The Color Club

Animation af speed drawing

Speed drawing video eller whiteboard-animation er et format, som du måske er stødt på før. Man ser typisk en hånd der tegner på en hvid flade, mens en voice over fortæller en historie eller forklarer om et bestemt emne, lidt ligesom i en explainervideo. Speed drawing er blevet populært på bl.a. Youtube, hvor brugerne fortæller deres historier med tegninger til. Hos Valdefar Studio kan du få produceret en unik speed drawing lige efter dine ønsker.

GoDeed logo
“Valdefar var med os i hele processen og overholdt alle deadlines. Han kan varmt anbefales.”
  • Paul Lyderer, co-founder, GoDeed

FAQ om animation

Hvad er animation?

Animation kommer af latin ‘animātiōn’, som groft sagt betyder ‘at bringe til live’. I vores terminologi handler animation altså om at få ting til at bevæge sig, navnligt grafik, illustrationer og tekster.

Gennem bevægelse og visuel stimulering hjælper det med at tiltrække seerens opmærksomhed, fastholde den og sikre, at indholdet forstås og huskes.

Hvad er forskellen på animation og motion graphics?

Det er to sider af samme sag. Begge handler om at bringe grafikker i bevægelse.

Professionelle vil muligvis mene, at ‘animation’ primært handler om at animere figurer, såsom at få dem til at løbe eller tale.

‘Motion graphics’, som navnet antyder, handler mere bredt om at animere grafik. Dette kan også inkludere bevægende tekst eller diagrammer med flotte overgange.

Hvilke typer animation findes der?

Som du kan læse på denne side, findes der mange typer af animation.

Her har vi blot nævnt nogle få:
Explainervideo
• Speed drawing
• Til film og TV
• Til præsentationer (PowerPoint mm.)
• Reklamefilm
• Til streaming og YouTube
• På skærme og bannere
• GIF og SVG-animation

Hvor er det godt at bruge animation?

Animation er velegnet til enhver situation, hvor du skal forklare noget på en hurtig og letforståelig måde, hvad enten det er på websider, sociale medier, film, TV, streaming, spil, apps eller andre medier.

Hvad koster animation?

Prisen på en animation varierer efter dine ønsker og behov.

En enkel version med simple figurer og enkle overgange er billig, men giver begrænset opmærksomhed.

En mere avanceret animation med farverige, animerede figurer og avancerede overgange er dyrere, men tiltrækker et større publikum.

Længden på animationen spiller naturligvis også ind.

Valdefar Studio har erfaring med at levere animation i forskellige størrelser og prisklasser.

Du er altid velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Hvordan laver man animation?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig, og slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores animationer begynder altid som storyboard på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software som Photoshop, Illustrator og After Effects. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
5.0
js_loader