fbpx
FOA logo

Explainer videoer

Fra 2021-2022 hjalp Valdefar Studio et af landets største fagforbund, FOA, med at illustrere og animere en række lærerige og underholdende animerede explainervideoer. Filmene skulle benyttes på FOA’s sociale medier, webside og til brug på uddannelsesinstitutioner mm.

Formål og målgruppe

I filmene lærer man i korte træk om: Hvad en fagforening egentlig er for noget? Hvem der bestemmer ens løn i det offentlige? Og hvordan en overenskomst fungerer? Formålet var at vække interesse og oplyse på en måde der var let at forstå, i et sprog og en stil der var underholdende.

FOA
“Absolut effektivt og professionelt forløb og med et meget flot resultat.”

Versionering af explainer videoer

Explainervideoer fungerer allerbedst, når man versionerer dem til de formater hvor de skal vises. Som udgangspunkt laves de fleste explainervideoer i standardformatet 16:9, altså bredformat, som du garanteret kender. Men det er ikke altid det fungerer så godt, fx hvis det skal ses hurtigt på en telefonskærm.

Instagram & story

En video til et Instagram-opslag bør man lave i 1:1 altså kvadratisk, og holde længden på under 1 minut, da den ellers vil ryge over i IGTV, i stedet for som normal postering.

Skal videoen derimod benyttes i en ‘story’ på enten Instagram, Facebook eller Snapchat, skal videoen versioneres til 9:16, altså højformat, og længden bør holdes under 30 sek.

Explainervideoer for FOA versioneret til kvadratisk til Instagram
Explainervideoer for FOA versioneret til kvadratisk til Instagram
Explainervideoer for FOA versioneret til højformat til story
Explainervideoer for FOA versioneret til højformat til story
Film i flere afsnit

Der blev i alt lavet 3 film: “Hvad er en fagforening?”, “Hvem bestemmer din løn?” og “Hvordan foregår overenskomstforhandlingerne?”. Formålet med disse explainervideoer var at oplyse dele af FOA’s faggrupper, som endnu ikke var medlem af fagforeningen. På den måde kunne de træffe beslutning om indmeldelse på et oplyst grundlag.

Filmene blev speaket af den dygtige Millespeak, mens det endelige lydmix (justering af lydniveauer) blev lavet af Martin Sloth fra MS Produktion.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader
Tegneserier om grønne fag – 3F 2021 text Arkivet Striber – Lægemiddelstyrelsen 2020
5.0
js_loader