fbpx

Proces ↓

Illustration proces & forløb

Processen for illustration kommer naturligvis an på dine ønsker og behov.

Uanset om du skal have lavet en illustreret infografik, en animeret explainervideo eller iøjnefaldende billeder til din artikel, foregår processen struktureret og i tæt samarbejde med dig som kunde.

Fremgangsmåden varierer en del afhængigt af, om du ønsker en film eller statiske billeder. Fælles for begge er, at alt bliver skitseret og godkendt af dig i en løbende proces, så vi til sidst opnår det præcis det resultat du drømmer om. Læs mere herunder.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.

Proces for illustration

1. Proces dialog

1. Dialog

Før vi går i gang med din illustration, skal vi først indlede en dialog om dine ønsker, tanker og behov.

• Hvilken type opgave skal løses?
• Har du tænkt på en bestemt stil?
• Har du egne konkrete idéer, eller skal vi udvikle konceptet sammen, eller skal vi stå for det hele?
• Skal materialet bruges digitalt, på tryk, begge dele eller til noget andet?
• Hvornår har du brug for materialet?

Jo mere præcist vi afdækker din opgave, desto bedre bliver resultatet og prisen. Heldigvis er det typisk en proces, vi kan håndtere gennem en kort telefonsamtale eller et onlinemøde.

Opgaven påbegyndes
2. Skitser & idéer

2. Idéer & skitser

Når vi har aftalt rammerne for opgaven, og du har godkendt vores tilbud, går vi straks i gang. Til at begynde med laver vi typisk et lille idékatalog til dig med nogle forskellige skitser, der illustrerer overordnede retninger, som vi kan udforske for at løse opgaven bedst muligt.

I denne fase vil skitserne typisk være hurtige og løse. Du vil blive inviteret til at give så meget feedback og korrektur som muligt i denne fase, da det er her, vi kan arbejde hurtigst og få fuldstændig styr på, præcist hvordan du gerne vil have det, før vi går videre i processen.

3. Proces feedback

3. Løbende korrektur

Nu, hvor vi har fastlagt den overordnede retning, arbejder vi mere i dybden med de valgte idéer. Vi vil udarbejde nye og mere detaljerede skitser til dig, som i højere grad nærmer sig det færdige produkt, selvom de stadig ikke er helt rentegnede eller færdiggjorte.

Herefter inviteres du til endnu en feedback-runde, hvor det er vigtigt, at du giver så præcis og nøjagtig feedback som muligt, før vi går videre til den endelige rentegning i næste trin.

4. Proces rentegning

4. Rentegning & farvelægning

Når du har endeligt godkendt alle skitser, går vi videre til den sidste fase af arbejdet. Her rentegner vi alle illustrationer og tilføjer farve, hvis det ønskes. Vi opsætter også alt materiale grafisk med tekster og lignende, alt efter den konkrete opgave.

Efterfølgende vil du modtage det færdige arbejde til endelig godkendelse. På dette stadie foretrækker vi at have forhåndsgodkendt de fleste ændringer på de tidligere skitsestadier, men der er naturligvis altid mulighed for at få efterjusteret det sidste.

Har du behov for yderligere, efterfølgende korrektioner, finder vi selvfølgelig også altid en løsning på dette.

Deadline
5. Proces eksport

5. Finish & eksport

Efter alle materialer er endeligt godkendt af dig, sørger vi for at eksportere alle billeder og assets til dig i de formater, du har brug for. For de fleste opgaver vil du modtage arbejdet i følgende formater:

JPG med hvid baggrund i høj opløsning
PNG med transparent baggrund i høj opløsning
PDF med transparent baggrund i høj opløsning
• Samt eventuelt SVG på transparent baggrund som fuldt skalérbar vektorgrafik

Har du brug for alternative formater eller størrelser eller har du behov for tryk og forsendelse af dit materiale, håndterer vi også gerne dette gennem en af vores samarbejdspartnere. Du kan finde mere information nedenfor.

Eventuelt
6. Proces versionering & tryk
(6. Versionering & tryk)

Hvis du har brug for specielle formater, f.eks. højformat til stories på mobil, interaktiv grafik, der skal integreres på en hjemmeside, eller hvis du skal have dit materiale trykt, kan vi også levere din grafik i yderligere formater.

Jo tidligere du informerer os om alle de formater, du har brug for, desto bedre vil resultatet og prisen være. Men vi kan også altid hjælpe med at tilføje nye formater, hvis det bliver nødvendigt senere.

Tryk og forsendelse kan vi også håndtere gennem en af vores samarbejdspartnere.

Kompan
“Valdefar Studio var supergod til at forstå, hvor vi ville hen og færdiggjorde det hele til tiden.”
  • Dennis Konrad, Marketing Manager, Kompan

Proces for animation

1. Proces dialog

1. Dialog

Før vi går i gang med din animation, skal vi først indlede en dialog om dine ønsker, tanker og behov.

• Hvilken slags animation skal du bruge? Explainervideo, logoanimation, GIF, andet?
• Har du tænkt på en bestemt stil du godt kan lide?
• Har du egne konkrete idéer, eller skal vi udvikle animationen sammen, eller skal vi stå for det hele?
• Hvor skal animationen køre? På web, film & TV, sociale medier, andet?
• Hvilket format vil du gerne have animationen i? Høj/lav/kvadratisk?
• Hvornår har du brug for materialet?

Jo mere præcist vi afdækker din animationsopgave fra start, desto bedre bliver resultatet og prisen. Heldigvis er det typisk en proces, vi kan håndtere gennem en kort telefonsamtale eller et onlinemøde.

Opgaven påbegyndes
2. Skitser & storyboard

2. Manus & storyboard

Det første, vi har brug for, inden vi kan påbegynde animationsarbejdet, er et manuskript. Dette kan vi sagtens hjælpe med at udarbejde. Hvis I imidlertid selv har ressourcerne til at skrive et godt manus, arbejder vi gerne ud fra jeres forslag og bidrager gerne med brugbare input.

Når manuskriptet er klar, tegner vi et storyboard med hurtige, løse skitser af hvert enkelt billede sideløbende med teksten fra manuskriptet. Dette giver en hurtig oversigt over filmens forløb og visuelle udtryk.

Storyboardet reviderer vi løbende i samarbejde og går først videre til næste trin i processen, når det er endeligt godkendt.

3. Animatic

3. Animatic

Som bindeled mellem den tidlige proces med manus og storyboard og den endelige animation kan man udarbejde en såkaldt animatic. Dette er en meget rå og skitseret version af den endelige animation, typisk kun med skitserne fra storyboardet sat i sekvens, og eventuelt med midlertidig tale og musik indsat.

Med andre ord er det langt fra en færdig film, men det giver tilstrækkelig information til at danne sig et indtryk af, hvordan filmen til sidst vil se ud og få en fornemmelse af filmens timing.

4. Rentegning af elementer til animation

4. Rentegning af grafik

Når både manus, storyboard og animatic er blevet godkendt, har vi alle de nødvendige forudsætninger for at påbegynde selve animationsarbejdet. Inden vi når så langt, begynder vi dog typisk med at rentegne alle de grafiske elementer, der skal bruges i filmen. Denne proces vil normalt foregå på samme måde som udarbejdelsen af en almindelig illustration (se højere oppe).

5. Endelig animation

5. Animation & lyd

Så langt, så godt – nu begynder det at blive sjovt. Vi har nu godkendt manus, storyboard, animatic, og alle de grafiske elementer er blevet færdiggjort. Nu mangler kun selve animationsarbejdet.

Normalt laver vi først en film, der er omkring 50 % færdiganimeret. Denne film sender vi til dig for endnu en godkendelse, før vi færdiggør den endeligt.

I denne proces integrerer vi også al den færdige lyd i filmen, herunder musik, voiceover og lydeffekter, som du naturligvis også er med til at vælge.

6. Input & korrektur

6. Input & korrektur

Når vi er omkring halvvejs gennem animationsarbejdet, sender vi normalt en halvfærdig film til din godkendelse. Dette sikrer, at vi stadig er på rette spor, og giver dig mulighed for at angive eventuelle små justeringer i timing, placering osv. Du vil modtage et link til en film, hvor du direkte kan kommentere på hver sekvens i filmen og give dit input.

Når du har godkendt denne version med eventuelle ændringer, fortsætter vi med den afsluttende fase af animationsarbejdet.

Deadline

7. Finish & eksport

Nu er vi i mål! Din film er færdig, og vi fremsender filmen til endelig godkendelse hos dig, for at sikre os, at den er præcist som ønsket, eller om der eventuelt er smårettelser der lige skal helt på plads.

Når filmen er godkendt sender vi den til dig i høj opløsning i de filformater du skal bruge, og så er den klar til at du kan vise den til dit publikum.

Eventuelt
8. Versionering af animation
(8. Versionering)

Hvis du har brug for specielle formater af din film, f.eks. en kortere version af filmen, en film i højformat til stories på mobil eller lignende, så leverer vi også hjertens gerne dette.

Jo tidligere du informerer os om alle de formater, du har brug for, desto bedre vil resultatet og prisen være. Men vi kan også altid hjælpe med at tilføje nye formater, hvis det bliver nødvendigt senere.

FOA
“Absolut effektivt og professionelt forløb og med et meget flot resultat.”
Valdefar logo 2023 Få et tilbud
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader