fbpx

Infografik

Forside » Illustration » Infografik

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil
Mockup af faktaark lavet for Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme
Mockup af faktaark lavet for Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme. Tryk for at se i stor størrelse.

Information + grafik

Også kendt som ‘infographics’ eller ‘anskueliggørelsesgrafik’, så er her kort sagt tale om en type af grafik, der formidler et komplekst emne gennem tekst og illustrationer, på en måde, som bemærkes, forstås og huskes.

Lange tekster, rå data og Excel-diagrammer er dødsyge, svært forståelige og grafisk uinteressante. I stedet kan du få omsat de vigtigste pointer fra dit datasæt til en fængende infografik med illustrationer.

Her dannes et hurtigt overblik over temaet, og tegningerne indbyder læseren til at gå på opdagelse i indholdet og forstå sammenhængene. Se mere her på siden.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Infografisk tegneserie

Infografik som tegneserie

Tegneserier og små striber er et undervurderet men vildt effektivt format, til at formidle informationer på en grafisk interessant måde. Og så egner det sig tilmed uhyre godt til sociale medier som Instagram og Facebook! Inddelingen i paneler gør infografikken let for læseren at navigere i, og illustrationerne gør indholdet mere visuelt interessant. Valdefar Studio leverede i 2020 og ’21 infografiske tegneserier til Lægemiddelstyrelsen i forbindelse med de nye vacciner mod COVID-19, og har desuden leveret infografik til Forbrugerrådet TÆNK.

Lægemiddelstyrelsen
“Valdefar Studio laver tung videnskab om til en let streg. Fint bidrag til en oplyst debat om vacciner.”
Infografik

Klassisk infografik

“Klassisk” infografik består typisk af rene sorte stregtegninger, evt. med en sekundærfarve, hvor enkle illustrationer og tekst i samspil med pile og forklarende streger giver et letforståeligt overblik over et givent emne. Denne type grafik er typisk rigtig god til at forklare brugsvejledninger til eksempelvis en app eller en service, eller om den bagvedliggende filosofi bag en virksomhed. Den klassiske infografik kan også blive animeret til en såkaldt speed drawing video.

Valdefar Studio leverer løbende infografik til webbureauet Webamp, og har tidligere leveret infografik til bl.a. Forbrugerrådet TÆNK, Erhvervshus Hovedstaden.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Kunder og samarbejde – Apple Flower Festival

Infografik på skilte

Grafikken er oplagt til brug på skiltning ved events, koncerter, festivaler, og lignende. Her er der ofte behov for at få formidlet en masse praktisk information om wayfinding, toiletforhold, mad & drikke, mm. Her er det stort set umuligt at formidle informationen i ren tekstform, da du ikke får de besøgende til at stoppe op og læse et rent tekstskilt. Derimod vil et skilt med infografik straks være både mere indbydende at se på, og lettere at forstå.

Valdefar Studio har tidligere leveret infografiske skilte til Apple Flower Festival, Meyers på Roskilde Festival og Grab’n Go Burgers på Reffen.

Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp

Infografik som flowchart

Et såkaldt flowchart er en klassisk type grafik du garanteret kender, hvor man som læser bliver mødt af en række spørgsmål – typisk ja/nej-spørgsmål – hvorefter man så følger en række pile ned gennem grafikken, alt efter hvad man svarer på spørgsmålene. Formålet med et flowchart er typisk at give en hurtig guide til hvordan man skal handle på en konkret problemstilling, alt efter ens specifikke forhold.

Valdefar Studio har tidligere leveret flowcharts til webbureauet Webamp og Forbrugerrådet TÆNK.

Erhvervshus Hovedstaden
“Illustrationen er blevet rigtig godt modtaget, og Valdefar var fleksibel og hurtigopfattende i processen.”
Illustration & bestillingsarbejde – Regler & fagbegreber

Fagbøger og artikler

Illustreret grafik er også nyttigt, når du skal forklare noget mere teknisk, eller stof som kræver indførsel i en masse faglig terminologi. Fx hvis du sælger droner, og skal forklare dine kunder om reglerne for droneflyvning i Danmark, som i dette eksempel, der er en del af en serie Valdefar Studio har tegnet for droner.dk.

Droner.dk
“Flot, kreativt og humoristisk arbejde! LANGT over mine forventninger – der i forvejen var høje!”

Infografik som animation

Speed drawing video eller whiteboard-animation er et format, som du måske er stødt på før. Man ser typisk en hånd der tegner på en hvid flade, mens en voice over fortæller en historie eller forklarer om et bestemt emne, lidt ligesom i en explainervideo. Speed drawing er blevet populært på bl.a. Youtube, hvor brugerne fortæller deres historier med tegninger til.

FAQ om infografik

Hvad er infografik?

Som man næsten kan se ud fra ordet, er det en sammensmeltning af ordene ‘information’ og ‘grafik’. Det vil sige, at begrebet dækker over enhver form for grafik eller illustration, der formidler viden.

Det er et bredt begreb, der omfatter mange undergenrer, herunder guides, manualer og explainervideoer. Det fælles træk for al infografik er dog, at informationen formidles visuelt.

Hvad er fordelen ved at bruge infografik?

Der er mange fordele ved at bruge infografik i kommunikation.

Først og fremmest er infografik visuelt tiltalende, hvilket tiltrækker flere læsere.

Desuden skaber billederne og grafikken en visuel ramme, der hjælper læsere med at forstå og behandle informationen hurtigt.

Endelig styrker billeder hukommelsen, da mennesker tænker visuelt og husker bedre i billeder.

Kort sagt kan infografik hjælpe med at tiltrække, forenkle og fastholde den information, du ønsker at formidle til din læser.

Kan infografik animeres?

Det kan det i hvert fald. I vores terminologi vil vi kalde animeret infografik for en explainervideo.

Ligesom med almindelig grafik forklarer explainervideoen et komplekst emne på en letforståelig, visuelt interessant og overskuelig måde, så seeren hurtigt opnår en bedre forståelse af informationen.

Hvor er det godt at bruge infografik?

Infografik er et uhyre velegnet format til enhver lejlighed, hvor man har brug for at formidle information på en visuelt stimulerende måde, til en målgruppe, som kan være svære at nå med tekst alene.

Derfor er infografik velegnet til eksempelvis:
• Virksomhedspræsentationer
• Produktforklaringer
• Forklaring af regler
• Gode råd og obs-kampagner
• ‘How to’-guides og manualer

Hvad koster infografik?

Prisen på infografik varierer efter dine ønsker og behov.

En enkel version med simpel tekst og ikoner uden farver er billig, men giver begrænset opmærksomhed.

En mere avanceret version med engagerende tekst og store, farverige illustrationer er dyrere, men tiltrækker et større publikum.

Valdefar Studio har erfaring med at levere grafikker i forskellige størrelser og prisklasser. Du er altid velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Hvordan laver man infografik?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig, og slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores grafikker begynder altid som skitser på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software som Photoshop, Illustrator og InDesign. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader