Om Valdefar

Valdefar er en dansk webcomic og illustreret blog. Siden startede i 2012 som et fritidsprojekt, og har siden udviklet sig til at blive en fast udgivelse på nettet, som i perioden 2014-15 udkom ugentligt i den landsdækkende avis Metroxpress. Projektet har været på standby siden 2015, hvor der altså ikke er udkommet nye striber, men blev relanceret i 2018. Alle striber tegnes og skrives af Valdemar Alfred, som er bosat i København.

Ambitionen er, at blive en integreret del af danskernes mangfoldige repertoire af overspringshandlinger på linje med Facebook, kattevideoer og onani. Succeskriteriet er derfor, at modtage en masse hademails fra folk, der har været nødt til at arbejde over på kontoret, fordi de kom til at læse Valdefar på toilettet i 20 minutter efter frokostpausen.

Hvem er ham i logoet?

Manden i logoet er fra en stribe jeg tegnede i 2013, der handlede om Movember. Den skulle egentlig forestille mig selv, men jeg tegnede værre dengang end jeg gør nu, så den lignede overhovedet ikke (se sammenligning).

Valdefar i virkeligheden
Foto: Frederic Smith, 2016

Til gengæld gik det efterfølgende op for mig, at figurens udtryk faktisk indkapslede tonaliteten i Valdefars univers meget godt. Sådan en smågnavet, bedrevidende skiderik, der bare er træt af pis, hvad enten det er hvepse på en skovtur eller måden folk laver kødsovs på.

FAQ — Ofte stillede spørgsmål

“Hvor tit opdaterer du valdefar.dk”?
Unikke striber til valdefar.dk udgives ikke på regelmæssig basis, og kan således udkomme med alt fra en uges til to måneders mellemrum. Det afhænger udelukkende af forfatters aktuelle arbejdssituation, og hvor meget tid der er til at tegne striberne. Du kan se alle de eksisterende striber her. I perioden 2014-15 udkom Valdefar med en kort stribe i Metroxpress hver mandag. Med jævne mellemrum optræder Valdefar stadig i Metroxpress’ weekendtillæg, MX Plus, som kan findes på gaden den første lørdag i hver måned. Du kan se alle MX-striberne her.

“Hvor kan jeg subscribe, så jeg får alle striber og indlæg med”?
Du kan følge Valdefar på facebooktwitterinstagramGoogle+bloglovin’ og du kan abonnere som RSS.

“Kan du lave grafik/hjemmeside/etc. for mig”?
Valdefar kan efter aftale levere særudgivelser af striber eller tryk til events o.l., hvis der er tid til det. Pris og detaljer forhandles via mail.

Tidligere kunder inkluderer MetroxpressMeyers og COMA Club.

Valdefar.dk er bygget i WordPress med temaet Kalium. Indhold og design af Valdemar Alfred. Supplerende kodning af Thomas Sørensen, Shockbroker.