fbpx

Illustrerede plakater

Forside » Illustration » Plakater

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil

Flot, alsidigt og funktionelt

Plakater med motiver tegnet for oversættelsesbureauet Diction
Plakater med motiver tegnet for oversættelsesbureauet Diction. Tryk for at se stor størrelse.

Plakater er et af de mest klassiske og alsidige grafiske formater, der findes. De kan bruges til en mangfoldighed af formål, både dekorative og funktionelle. For en dygtig grafiker er de nemme at lave, billige at producere og tiltrækker altid opmærksomhed, hvor end de hænger, så længe de er lavet ordentligt.

Plakater kan anvendes som udsmykning i kantinen på kontoret, som informationsplakat med infografik i receptionen, som dekoration derhjemme i stuen eller som kort med vejvisning på en festival.

Plakater med illustrationer kan tiltrække særlig opmærksomhed på grund af deres enkle, farverige og ikoniske udtryk og er det ideelle format til enhver situation, hvor man ønsker at tiltrække visuel opmærksomhed i et fysisk rum. Se mere på denne side.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp
Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp. Tryk for at se stor størrelse.

Plakater med infografik

Infografik kan være nyttig på næsten alle digitale og trykte platforme. Det rigtige medievalg afhænger naturligvis af konteksten; bl.a. hvem der skal se infografikken og hvorhenne.

For eksempel kan en plakat med infografik være gavnlig på en festival, hvor den kan guide gæsterne til korrekt affaldssortering. Den kan også være ideel på en messe, hvor et illustreret kort med information kan hjælpe gæsterne med at finde vej til de rette stande. Hvis man skal formidle noget information på en visuelt interessant måde i et fysisk rum, kan en plakat med infografik være det helt rigtige valg.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Illustrerede guides for Boyhood og V Spoilers
Illustrerede guides for Boyhood og V Spoilers. Tryk for at se stor størrelse.

Plakater med guides

Guides og infografik er to sider af samme sag, men alligevel med en forskel. Infografik bruges mere generelt til visuel kommunikation, hvor man formidler information. En guide er derimod mere direkte orienteret mod en handling eller vejledning, som eksempelvis en opskrift eller en samlevejledning.

Guides fungerer også særlig godt på plakater, især ved events og arrangementer, hvor publikum skal informeres om konkrete opgaver, de skal udføre. Det kan omfatte alt fra affaldssortering og lokalisering til sikkerhedsprocedurer eller tidsplaner.

COMA club logo
“Til Coma Club 2015 lavede Valdefar en føljeton, der skulle besvare gæsternes spørgsmål. Resultatet var enestående, ekstremt morsomt og informativt.”
Plakat tegnet for E-nettet om Digital Tinglysning
Plakat tegnet for E-nettet om Digital Tinglysning. Tryk for at se stor størrelse.

Plakater med en historie

En illustreret plakat kan også være et oplagt valg, hvis du ønsker at fortælle en historie på en visuelt inspirerende måde.

Det kan for eksempel være, at jeres virksomhed har nået en ny milepæl, som I gerne vil dele med både medarbejdere og gæster. Denne historie kan blive fortalt gennem en smuk og illustreret plakat, hvor I kan fremhæve opnåede mål og statistikker.

Man kan også vælge at dele baggrundshistorien om etableringen af en forening eller sportsklub ved hjælp af en smukt udformet plakat, der kan pryde lokalerne.

Metroxpress
“Valdefar Studio er en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med!”
Plakater med motiver fra bogen "Hvad fanden betyder det?"
Plakater med motiver fra bogen "Hvad fanden betyder det?" Tryk for at se i stor størrelse.

Plakater med striber

Tegneseriestriber gør sig også rigtig godt på plakat-formatet, og kan bruges til at fortælle et væld af forskellige ting.

Striber kan både tegnes som en form for infografik, en guide, en fortælling eller andet – det karakteristiske er, at det gøres i det klassiske tegneserieformat, med personer der taler i ruder og talebobler.

Tegneserieformatets styrke ligger i den blandede brug af tekst og billeder, hvilket gør det særligt involverende og let læseligt for både voksne og børn.

Danske Commodities
“Næsten uden forudgående viden var Valdefar i stand til at sætte en masse gode billeder på virksomheden.”
Plakater & prints – Vestegnspigen

Sjove & tossede plakater

Nogle gange behøver tingene ikke at have andet formål end at være skæve og sjove. En plakat med en wacky figur eller en mærkelig situation tiltrækker opmærksomhed og kan løfte humøret, hvorend den hænger.

Valdefar Studio har mange års erfaring med at illustrere tegneserier og skøre figurer i både aviser og på sociale medier. Du kan læse Valdefars striber her, eller se plakaterne i webshoppen her.

Plakater med motiver tegnet for oversættelsesbureauet Diction
Plakater med motiver tegnet for oversættelsesbureauet Diction. Tryk for at se stor størrelse.

Dekorative plakater

Hvis plakaten skal hænge i et kontor med en mere eksklusiv æstetik, eller i din dagligstue, hvor du i forvejen har gjort dig umage med indretningen og designermøbler, er det afgørende, at udtrykket er passende.

Her kan man vælge at få lavet enkle, grafiske plakater med et skarpt farvevalg og smuk typografi. I modsætning til farverige striber eller kulørte guides vil denne type plakat have et mere eksklusivt udtryk over sig.

FAQ om illustrerede plakater

Hvad er illustrerede plakater?

Illustrerede plakater er ikke bare pynt – de er samtalestartere! Som navnet antyder, laver vi plakater med illustrationer, altså tegninger, der ofte fortæller en historie. Plakater som er oplagte både på kontoret, i foreningen eller derhjemme.

I modsætning til plakater med fotografisk indhold vil illustrerede plakater ofte være mere farverige og somme tider gakkede i sit udtryk. De kan dog også være æstetiske og smukke, ved at skabe grafiske plakater.

Hvad kan man bruge dem til?

Illustrerede plakater er ideelle til et væld af forskellige formål. De kan både bruges til at fortælle historier, eller til at guide mennesker til at gøre forskellige ting. De kan være æstetiske eller skæve og tossede.

Det rigtige sted at bruge en illustreret plakat afhænger af, hvad man vil sige, og hvem man vil sige det til.

Hvilke størrelser plakater findes der?

Det er dybest set kun fantasien (og størrelsen af dit trykkeri eller printer), der sætter grænser for størrelsen på din ønskede plakat.

De mest klassiske plakatformater vil nok være A3, A2, A1, eller B3, B2, eller B1, som du garanteret kender. Disse plakater har en størrelse, hvor de er store nok til at kunne ses på afstand, men stadig ikke er for voldsomme i størrelsen, så de kan hænge på de fleste vægge.

Den rigtige størrelse til din plakat afhænger af, hvor den skal hænge, hvor meget indhold der er på, og hvem der skal kigge på den.

Hvor er det godt at bruge illustrerede plakater?

Illustrerede plakater er velegnede et væld af forskellige steder, alt efter hvad du gerne vil sige med den.

En god illustreret plakat, kan eksempelvis bruges til:
• At fortælle om affaldssortering på en festival
• At guide gæsterne på en messe til de rigtige stande
• At fortælle historien om en virksomhed og dens mission
• At vise en sjov historie i kantinen
• At dekorere væggen i din dagligstue

Hvad koster illustrerede plakater?

Prisen på en en illustreret plakat varierer efter dine ønsker og behov.

En simpel illustration med et enkelt motiv uden farve er billig, men giver begrænset opmærksomhed.

En mere avanceret illustration med mange, store, farverige illustrationer er dyrere, men tiltrækker et større publikum.

Valdefar Studio har erfaring med at levere illustrationer i forskellige størrelser og prisklasser. Du er altid velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Hvordan laver man illustrerede plakater?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig, og slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores plakater begynder altid som skitser på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software som Photoshop, Illustrator og InDesign. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader