fbpx

Artikel illustration

Forside » Illustration » Artikelillustration

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil

Illustreret blikfang

Illustration til artikler & blogs

Er du blogger, freelancejournalist eller tekstforfatter, og har du lige skrevet månedens bedste indlæg? Fedt! Hvor ville det dog være ærgerligt, hvis din tekst ikke fik det antal læsninger den fortjener, fordi læserne skøjtede forbi artiklen, da den ved første øjekast så kedelig ud.

En artikelillustration er visuelt indbydende, vækker nysgerrighed og øger sandsynligheden for at dine indlæg bliver læst – både på blogs, websites, sociale medier og i trykte udgivelser. Se mere her på siden.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Kunder og samarbejde – Metroxpress

Artikel illustration i trykte medier

Den klassiske artikelillustration kender du fra de velkendte, trykte medier, som aviser, magasiner eller fagblade. Illustrationen optræder typisk i en væsentlig størrelse i starten af artiklen, og har først og fremmest til formål at skabe blikfang og nysgerrighed omkring artiklens tema. Motivet er typisk en form for kommentar til artiklen, eller en illustration af et uddrag fra teksten.

Valdefar Studio har tidligere leveret artikelillustrationer og striber til den daværende gratisavis Metroxpress (nu BT Metro), som dengang blev læst af op mod 500.000 danskere på nettet og i den trykte avis.

Metroxpress
“Valdefar Studio er en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med!”
Illustration & bestillingsarbejde – Illustrationer til blogs

Artikel illustration i blogindlæg

Siden blog-formatets undfangelse, er der kun kommet flere spillere på banen. Blogs benyttes ofte af virksomheder og organisationer som selvpublicerede online-medier, hvorigennem de kan fortælle om det de ved mest om. Der er dog rigtig høj konkurrence om opmærksomheden, fordi der findes så mange gode blogs derude. En iøjnefaldende og interessant blogillustration kan mangedoble sandsynligheden for, at det er dit indlæg som bliver læst, i stedet for konkurrentens.

Valdefar Studio leverer blogillustrationer til webbureauet Webamp, og har tidligere leveret blogillustrationer til Danmarks største forhandler af droner, Droner.dk.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Illustration & bestillingsarbejde – Illustrationer til sociale medier

Illustrationer til sociale medier

Når man laver artikelillustrationer til blogindlæg og online-udgivelser, er det vigtigt at optimere dem til deling på de sociale medier. Især på Facebook og LinkedIn er der mange som deler artikler og blogindlæg, og her er det af allerhøjeste vigtighed, at linket bliver bemærket i strømmen af content. Tænk blot over, hvor ubarmhjertig du selv er, når du på et millisekund vurderer om en artikel i dit feed er interessant nok til dig, før du hastigt scroller videre med din tommelfinger.

Valdefar Studio har mange års erfaring med udarbejdelse af illustrationer, som har stop-effekt og vækker læserens nysgerrighed.

Droner.dk
“Flot, kreativt og humoristisk arbejde! LANGT over mine forventninger – der i forvejen var høje!”
Kunder og samarbejde – Alm. Brand

Sjove striber til dine læsere

Valdefar Studio startede som – og er stadig – en side, hvor du kan læse sjove striber og illustrerede indlæg. Med snart 8 års erfaring i udarbejdelse af morsomme tegninger, som folk har lyst til at dele med deres venner, kan Valdefar Studio også hjælpe dig med at komme tættere på dit publikum, igennem illustreret indhold.

Tag et kig på Valdefars striber, og se selv!

FAQ om artikel illustration

Hvad er artikelillustration?

Artikelillustrationer er en form for grafik, der normalt supplerer en journalistisk, reklamemæssig eller anden beskrivende tekst.

Illustrationen har først og fremmest til formål at skabe et blikfang, som fanger læserens opmærksomhed, og dernæst give merværdi til indholdet, så tekst og illustration tilsammen giver en bedre læseoplevelse.

En klassisk artikelillustration indeholder typisk en form for kommenterende tegning, der beskriver emnet fra teksten på en visuelt forenklet, og ofte humoristisk måde.

Hvilke slags artikelillustrationer findes der?

Artikelillustrationer kan både dække over et stort hovedbillede på forsiden af et blad eller magasin, men også en lille vignettegning, der supplerer en kort tekst. Det kan desuden også være blikfang til en digitalt udgivet artikel, som eksempelvis en blogillustration.

Mulighederne er mange, fælles for dem alle er, at der er tale om grafik, som trækker fokus til teksten, og giver en forbedret oplevelse af artiklens værdi.

Kan de både bruges til artikler og reklame?

Det kan de i hvert fald. Artikelillustrationer er både velegnede i traditionel, journalistisk øjemed, men kan også sagtens bruges til eksempelvis annoncer i både blade og viser, men også til reklamer på nettet som bannere, some-billeder og på websites.

Hvor er det godt at bruge artikelillustration?

Artikelillustrationer er velegnede, når man har noget skrevet indhold, som skal bruge en visuel krog, som ‘lokker’ læseren ind, og efterfølgende giver en merværdi til tekstens indhold, ved at være visuelt interessant og gerne humoristisk.

En artikelillustration kan eksempelvis benyttes på:
• Artikler i aviser, blade og magasiner
• Reklamer/annoncer i aviser, blade og magasiner
• En blog eller virksomhedsblog
• På hjemmesider og andre steder med tekst, der skal synliggøres

Hvad koster artikelillustration?

Prisen på en artikelillustrationer varierer efter dine ønsker og behov.

En simpel illustration med et enkelt motiv uden farve er billig, men giver begrænset opmærksomhed.

En mere avanceret illustration med mange, store, farverige illustrationer er dyrere, men tiltrækker et større publikum.

Valdefar Studio har erfaring med at levere artikelillustrationer i forskellige størrelser og prisklasser. Du er altid velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Hvordan laver man artikelillustration?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig, og slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores artikelillustrationer begynder altid som skitser på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software som Photoshop, Illustrator og InDesign. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader