fbpx

Guides & manualer

Forside » Illustration » Guides

Valdefar kunder
Valdefar kunder mobil
Illustrerede guides for Boyhood og V Spoilers

Hvorfor guides?

Illustrerede guides er i familie med infografik – men hvor infografikken ofte har et højere abstraktionsniveau, og fortæller om nogle overordnede temaer, har illustrerede guides normalt et mere nøjagtigt fokus på at forklare en bestemt handling eller fremgangsmåde. Det kan for eksempel være en guide til affaldssortering, en guide til at samle et møbel, en guide til at finde vej, eller lignende. Se mere her på siden.

Papirer

Vidste du, at?

Papirer
Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Papirer

Vidste du, at?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.
Indlæg på sociale medier, som inkluderer billeder har 650 % større engagement end med ren tekst.

Nysgerrig?

Vidste du?

Folk husker kun 10-20 % af skreven/talt information, mens de husker 65 % af visuel information.
Billeder bearbejdes mellem 6 og 600 gange hurtigere i hjernen end tekst.

Guides som tegneserie

Guides som tegneserie
Illustreret, forklarende tegneserie i samarbejde med Danske Bladtegnere til bogen "Hvad fanden betyder det?"

Tegneserier og små striber er et undervurderet men vildt effektivt format, til at formidle informationer på en grafisk interessant måde. Og så egner det sig tilmed uhyre godt til sociale medier som Instagram og Facebook! Inddelingen i paneler gør guiden let for læseren at navigere i, og illustrationerne gør indholdet mere visuelt interessant.

Valdefar Studio har tidligere leveret illustrerede guides til Forbrugerrådet TÆNK.

Guides til montage & samling
Illustrerede montagevejledninger for STARK og Boyhood

Guides til montage

Montagevejledninger kan som bekendt være ganske besværlige, især hvis de er meget teksttunge, eller måske endda kun består af tekst! En enkel, illustreret guide kan være en rigtig god løsning til at vise dine kunder, hvordan man samler eller opsætter dit produkt på den rigtige måde. Guiden kan eventuelt suppleres med en montagevideo, for at gøre det lettest muligt for kunden.

Valdefar Studio har tidligere leveret montagevejledninger til Boyhood, V Spoilers og STARK RAW.

Boyhood
“Super hurtigt og professionel og forstod hurtigt hvor vi ville hen uden lange samtaler og skriven frem og tilbage. Kan KLART anbefales!”

Guides til vejfinding

Guides til vejfinding & kort
Illustreret kort for Hotel Saxkøbing på Lolland

Illustrerede kort og guides vækker barnet i os – hvis du husker tilbage på legene med skattekort og pirater, eller til de farverige kort man ofte finder i forlystelsesparker, kan du måske huske følelsen af spænding og nysgerrighed, når man gik på opdagelse. Med farverige illustrationer og tydelige anvisninger, bliver selv de mest komplekse steder eller opgaver til spændende udflugter, der inviterer alle til at deltage og udforske me smil og nysgerrighed.

Valdefar Studio har tidligere leveret guides og kort til Apple Flower Festival og Meyers på Roskilde Festival.

Meyers
“Valdefar Studio giver kant i det visuelle udtryk, og overholder altid deadlines.”

Guides til handling

Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp
Infografik og flowcharts lavet for Forbrugerrådet TÆNK og Webamp. Tryk for at se stor størrelse.

Somme tider har du behov for at opfordre dit publikum til en direkte handling, en såkaldt call to action. Her kan du med fordel vejlede dine læsere med eksempelvis et flowchart, som er en klassisk type infografik, hvor man som læser bliver mødt af en række spørgsmål – typisk ja/nej-spørgsmål – hvorefter man så følger en række pile ned gennem grafikken, alt efter hvad man svarer på spørgsmålene. Formålet med et flowchart er typisk at give en hurtig guide til hvordan man skal handle på en konkret problemstilling, alt efter ens specifikke forhold.

Valdefar Studio har tidligere leveret flowcharts til webbureauet Webamp og Forbrugerrådet TÆNK.

Webamp
“Valdefar Studio er fuld af god energi og idéer.”
  • Nicolai Vittrup, direktør, Webamp
Illustration & bestillingsarbejde – Regler & fagbegreber
Guides til regler

Illustreret grafik er uhyre nyttigt, når du skal forklare noget meget teknisk, eller stof som kræver indførsel i en masse faglig terminologi. Eksempelvis hvis du sælger droner, og skal forklare dine kunder om reglerne for droneflyvning i Danmark, som i dette eksempel, der er en del af en serie Valdefar Studio har tegnet for droner.dk.

Droner.dk
“Flot, kreativt og humoristisk arbejde! LANGT over mine forventninger – der i forvejen var høje!”
Guides som animation

Har du behov for, at din visuelle guide skal være endnu mere involverende, kan du med fordel få lavet din guide som en animeret explainervideo. Her bruger vi levende illustrationer med lyd, musik og underlægningsstemme til at vejlede på en let og underholdende måde.

FAQ om guides & manualer

Hvad er illustrerede guides?

En illustreret guide er en tegnet eller grafisk illustration, der beskriver en fremgangsmåde, en vejledning eller gode råd til et emne. Illustrerede guides kan spænde over alt fra en samlevejledning til et møbel, et illustreret kort over en lufthavn, en vejledning til spiselige og giftige svampe til hvordan man laver en god hjemmeside.

Det særlige ved en illustreret guide er, at den ikke kun består af tekst, men også tegninger og grafiske elementer, der hjælper læseren til at forstå emnet.

Hvad er forskellen på en guide og manual?

En guide og en manual er to sider af samme sag. Mens guiden er en bredere betegnelse for enhver form for vejledning, er en manual typisk mere specifikt rettet mod konkrete handlingsvejledninger, såsom samlevejledninger eller vejledninger til at finde noget. En guide kan dog også indeholde generelle råd og overordnet vejledning.

Er guides en slags infografik?

Det kan man godt sige. Infografik er en bredere betegnelse for en type grafik, der gennem tekst og illustrationer kan beskrive næsten ethvert emne på en interessant måde, uden nødvendigvis at have det formål at instruere i en konkret handling til sidst.

Et eksempel på en infografik kunne være “Fem typer af terrasser, man ser i byen.” En guide eller manual er derimod mere direkte rettet mod instruktion, som i eksemplet “Fem gode måder at rense din terrasse.”

Hvor er det godt at bruge guides?

Guides og manualer er oplagte at bruge i enhver sammenhæng, hvor man har kunder, seere eller andet publikum, der skal instrueres i noget, som de måske ikke kan udføre helt selvstændigt.

Derfor er en guide velegnet til eksempelvis:
• Samlevejledninger
• Brugsanvisninger
• Forklaring af handlinger
• Gode råd

Hvad koster illustrerede guides?

Prisen på en illustreret guide varierer efter dine ønsker og behov.

En enkel version med simpel tekst og ikoner uden farver er billig, men giver begrænset opmærksomhed.

En mere avanceret guide med engagerende tekst og store, farverige illustrationer er dyrere, men tiltrækker et større publikum.

Valdefar Studio har erfaring med at levere guides i forskellige størrelser og prisklasser. Du er altid velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Hvordan laver man illustrerede guides?

Hos Valdefar Studio følger vi en arbejdsproces, der starter med idéer og skitser, som vi løbende reviderer i samarbejde med dig, og slutter med rentegning, farvelægning og eksport. Se mere.

Vores guides begynder altid som skitser på papir og bliver færdiggjort ved hjælp af software som Photoshop, Illustrator og InDesign. Man kan også supplere med stock eller AI-genereret grafik for en mere økonomisk løsning.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
5.0
js_loader