fbpx
Skilte med illustrationer for Den Jyske Håndværkerskole

Skilte med illustrationer

Valdefar Studio hjalp i 2019 Den Jyske Håndværkerskole med at lave en stor mængde skilte med iøjnefaldende illustrationer til brug i skolens kantine.

Skiltene skulle både tjene et praktisk og æstetisk formål:
· De skulle hjælpe elever og undervisere med at navigere i skolens store kantine og formidle praktiske informationer.
· Og så skulle de være dekorative, inspirerende, og appetitvækkende for kantinens gæster.

Der blev udarbejdet et væld af forskellige skilte; store og små, høje og brede, nogle som plakater, og en stor wall art. Til sammen danner de nu hele den visuelle identitet for DJH‘s kantine.

Se flere detaljer om projektet her på siden.

Illustrerede skilte med hænder til Den Jyske Håndværkerskole
Illustrerede skilte med hænder til Den Jyske Håndværkerskole. Tryk for at se stor størrelse.

Illustrerede hænder

Man kunne nemt bare have valgt at hamre nogle hurtige skilte sammen med enkle ikoner. Et ikon med en kaffekop til kaffeområdet. Et ikon med en tallerken, kniv og gaffel ved buffeen, og så videre. Men det er ekstremt visuelt uinteressant og uoriginalt – og kan hurtigt blive overset. Vi ville gerne skabe et visuelt skilteunivers med en større idéhøjde og originalitet.

Den gennemgående idé vi valgte at gå med, var at tage afsæt i skolens kerneområde, nemlig arbejde med hænderne. Vi valgte at illustrere hvert eneste område og situation med hænder, der arbejder, skærer, peger og bager. Vi illustrerede skiltene i en farverig stil, med både høj detaljegrad og en smule realisme, men samtidigt med tydelige referencer til tegneserieuniverset.

Den Jyske Håndværkerskole
“Både jeg og kunden kan kun anbefale Valdefar Studio. Super dygtig og meget professionelt. Et virkeligt flot færdigt produkt!”

Forskellige formater

Skiltene skulle laves i mange forskellige formater. Nogle skulle tilpasses smalle vægge, så dem lavede vi høje og slanke. Andre skulle hænge som bannere over kantinens områder, og disse gjorde vi derfor brede. Og så var der selvfølgelig en masse, som skulle laves i helt almindelige A3-plakater, der kunne lamineres og opstilles som skilte på kantinens borde.

Skilt i højformat til Den Jyske Håndværkerskole "Drikkevand"
Skilt i højformat til Den Jyske Håndværkerskole "Drikkevand". Tryk for at se i stor størrelse.

Grafikken på skiltene blev håndtegnet og farvelagt i ultrahøj opløsning som rastergrafik. Vi valgte bevidst at fravælge færdiggørelsen i vektorgrafik og gik i stedet efter et mere analogt udtryk, hvilket gav det hele et mere råt og ægte udseende.

Stor wall art

Illustrationer til stor wall art for Den Jyske Håndværkerskole
Illustrationer til stor wall art for Den Jyske Håndværkerskole. Tryk for at se stor størrelse.

Som kronen på værket udarbejdede vi også et stort stykke wall art. Motiverne på den store illustration var en blanding af gengangere fra de øvrige skilte og nye elementer. Vi valgte at lave vægmaleriet uden farver i ren sort-hvid stregtegning for at holde det mere enkelt og æstetisk. Vægmaleriet blev lavet som en digital vektorillustration, som blev trykt og monteret som klæbefolie på kantinens væg.

Wall art for Den Jyske Håndværkerskole
Wall art for Den Jyske Håndværkerskole. Tryk for at se stor størrelse.

Skitser & oplæg

Der blev løbende sendt skitser til godkendelse hos DJH. Skitserne blev revideret løbende, og da de endelig blev godkendt, blev illustrationerne rentegnet og farvelagt i høj opløsning til tryk.

Projektet blev lavet i samarbejde med indretningsarkitekt Tracey Lowe Museth-Gregersen fra ROOM Inspiration.

Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
5.0
js_loader
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
Bogillustration – Kompan 2019 text Arkivet Burger guide – Grab'n Go Burgers 2019
5.0
js_loader