fbpx
Infografik for Vejdirektoratet

Faktaark om cykling

I slutningen af 2022 hjalp Valdefar Studio Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme, som er en del af Vejdirektoratet, med at illustrere og sammensætte en række faktaark om cykling i Danmark.

Grafikkerne skulle formidle en masse statistikker om danskernes cykelvaner på en visuelt indbydende og let overskuelig måde. Derfor tegnede vi en serie farverige infografikker, som alle tog udgangspunkt i et visuelt cykeltema med hjelme, hjul og vejstriber – for at løse opgaven på en måde, der både skabte blikfang og gjorde læsningen af grafikken overskuelig og fornøjelig.

Se flere detaljer om projektet her på siden.

Illustrerede statistikker

Mockup af faktaark lavet for Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme
Mockup af faktaark lavet for Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme. Tryk for at se i stor størrelse.

Tal og statistikker kan hurtigt blive tung læsning, især når der er en stor mængde data. Samtidig ser det heller ikke særligt indbydende ud i sin rå form. Hvis man ønsker, at ens publikum først og fremmest bemærker indholdet og derefter tager sig tid til at læse det, er det en god idé at præsentere indholdet på en visuelt interessant måde.

Derfor valgte Vejdirektoratet at få produceret en stor og farverig infografik hos Valdefar Studio med de mange data om cykling i Danmark.

Man kan komme et stykke vej med grafer og diagrammer alene, men ved at tilføje illustrationer og præsentere indholdet på en grafisk interessant måde, øger man sandsynligheden for, at det bemærkes og forstås.

Versionering til rollups

Indholdet fra de færdige faktaark skulle også bruges til at formidle statistikkerne på messer og konferencer, hvor Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme var til stede.

Her besluttede vi at lave en større version af de samme grafikker i højformat, som kunne trykkes på rollups. Fordelen ved at forstørre grafikken er, at den kan ses på afstand og dermed tiltrække opmærksomhed fra læsere i et større område.

Versionering af faktaark om cyklisme til rollups i højformat
Versionering af faktaark om cyklisme til rollups i højformat. Tryk for at se i stor størrelse.
Vejdirektoratet
“Det var en fornøjelse at arbejde sammen med Valdefar Studio.”

Fra skitse til færdigt faktaark

Vi begyndte med først at fastlægge rammerne for opgaven og grundigt undersøge den indledende brief. Der var mange forskellige data, der skulle visualiseres, og det var vigtigt, at de blev illustreret korrekt, så de ikke kunne misforstås.

Der blev løbende sendt skitser til godkendelse hos Vejdirektoratet. Skitserne blev revideret løbende, og da de endelig blev godkendt, blev illustrationerne rentegnet, farvelagt og sammensat i InDesign.

Projektet blev færdiggjort i samarbejde med Sanne Cecilie Larsen (freelancer, Valdefar Studio), der stod for rentegning af elementerne før endelig grafisk opsætning.

Mockup af faktaark lavet for Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme
Valdefar logo 2023 Få et tilbud ↓
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
5.0js_loader×
Du kan også skrive til mail@valdefar.dk
Eller ringe på tlf +45 60565328
Grafik om landbrug – Novo Nordisk Fonden 2023 text Arkivet Illustrationer om førstehjælp – Forsvaret 2022
5.0js_loader×