ommentarer

Fortæl din mening.

Angie
oktober 21, 2015 klokken 03:10 PM

Fantastisk at dyrevelfærden er prioriteret 🙂

Plasma Amelund
oktober 07, 2015 klokken 02:10 PM

Bortset fra det, er "spaghetti bolognese", også noget pis at sige, så lad fucking være med det også. Det er der ingen italiener som siger. Desuden spiser man ikke spaghetti til "Ragù Alla Bolognese", men andre slags pasta som bedre kan "opsamle" kødsaucen som f.eks. penne eller tagliatelle.
Desuden laves denne ret også med svinekød.

Tina
september 04, 2015 klokken 12:09 AM

Et godt trick når jeg laver bolognese godt med fine tern af, løg, porrer, blad selleti, rødløg, soltørrdde tomater i olie, pastinsk, hk oksekød, bacon, tomat koncentfat, rødvin, frisk basilikum evt laurbærblade og grøntsagsjuice sidst men ikke mindst lang kogetid på ca 2 1/2 time…

Lars Michael Juhl
juli 09, 2015 klokken 05:07 PM

Fantastisk opskrift

Lotte Hoff
august 13, 2014 klokken 08:08 AM

Du er dælme sjov du er!!!
og tilsyneladende højfin til at lave hysgo melma 🙂

Eliza
marts 28, 2014 klokken 03:03 PM

sjovt:) Men du nævner ikke noget om bacontypen? Skal den ikke være friland ligesom koen?

Jes Christian Børlum
marts 17, 2014 klokken 05:03 AM

Kan jo også bare lave en go' ketchup selv, det er jo bare en måde et konservere tomater på.

Jes Christian Børlum
marts 17, 2014 klokken 05:03 AM

Okay så stopper du Morkel – hvis der er cirka 300000 indbygger i Bologna er der nok cirka 400000 måder at lave den sovs på i samme by.

Jes Christian Børlum
marts 17, 2014 klokken 05:03 AM

Den der med persille og laurbær stjæler jeg lige – go' ide

Alvilda
marts 14, 2014 klokken 07:03 PM

Tak for et godt grin, specielt når det er mig selv der er hippie vennen. Ps kan nu godt lide den klassiske version

Jesper Mølck Rasmussen
marts 07, 2014 klokken 02:03 AM

Tak for tippet! Bacon, rødvin, oregano og laubærblade gjorde eddermame nogle gode ting ved denne ret. MANGE flere opskrifter, tak!

Ilannguaq Kivioq
marts 04, 2014 klokken 03:03 PM

Du kalder det prætentiøst at ville have fuldkorns hippie ingredienser i..? For mig er det lige så prætentiøst at fordømme ketchup til maden.. Hvad jeg kan li, propper jeg i min mad, og hvis man har et problem med det, må man tage en tudekiks og ta opvasken!

Men fee post ellers… 🙂

Isabella Heinrich
marts 04, 2014 klokken 01:03 PM

Det blev lige lidt ekstra sjovt at lave Spaghetti BOLOGNESE i aften 😉

kikkz12
marts 04, 2014 klokken 05:03 AM

Puuuuuuha!! fat i nakken af dig og næsen ned i dine pomfritter med bearnaise sauce puuuha skam dig!!…. skal du også ha remoulade på din leverpostej og rødkål på din ristet hotdog?? Over i hjørnet med dig og skam dig, sammen med de andre tosser!!

tof
marts 02, 2014 klokken 11:03 PM

Husk nu at koge det i MINDST 2 timer, og gerne længere. Den skal være så tør at det virker som kød med dressing på. Og HUSK at brune kødet ORDENTLIGT, så det rent faktisk er brunet, og ikke bare kogt. Ellers smager det af noget andet end bolognese!

duck
marts 01, 2014 klokken 01:03 AM

hej valdefars – hvad er der galt med hestekød?

Paven Du Ved
marts 01, 2014 klokken 12:03 AM

Hvis du vil have ordentligt kød, er det sgu dumt at æde en sortbroget malkeko. Hele livet har den fået suget energien ud gennem yveret, så du kunne lige så godt hakke en skosål…

Studerende
februar 28, 2014 klokken 09:02 PM

Jamen det er helt perfekt! Mere af den slags, tak!

Alex Thirifays
februar 28, 2014 klokken 07:02 PM

Mægtig griner, tak for den!

Helleq
februar 28, 2014 klokken 02:02 PM

Basilikum! Nej, men hvidløg, et fed eller to, giver noget til retten 🙂 Og så er hvidvin det bedste, men man kan godt nøjes med en slat rødvin eller fire 🙂
… Bum, bum, bum…og så er selleri vel selleri, uanset om den er bleg eller grøn ? Bare den kommer i ..

Davidsen
februar 28, 2014 klokken 12:02 PM

Husk at Ansjoser er meget salt ……

Unknown
februar 28, 2014 klokken 11:02 AM

BASILIKUM!?!??!???… Du må sgu-da være syg i potten!!! Men resten af din hjemmestrik er total i orden.

Unknown
februar 28, 2014 klokken 11:02 AM

Røde kidney-bønner og hakket kød i en chili con carne? Så skal man losses så hårdt i sine indskrumpede rosinboller at man bliver reduceret til monokulekylært støv og siger av rigtig højt og mange gange! Chili laves på skært oksekød eller en oksebovklump og allerhelst sorte bønner, der ikke koger ud til klæge klumper. Og bacon! Mad uden bacon er til frigide vegetarer (det er en pleonasme, men hellere være på den sikre side).

Frank Mandrup Christiansen
februar 27, 2014 klokken 10:02 PM

Fed opskrift som helt sikkert bør serveres med hjemmelavet påstå. Det er lov her i huset.
Men jeg kalder det nu stadigvæk FUCKING spaghetti-kødsovs.

KirstenK
februar 27, 2014 klokken 09:02 PM

Så sjovt…tak for et godt grin og for den pure skinbarlige sandhed…

Morten Falk
februar 27, 2014 klokken 07:02 PM

Ikke den bedste opskrift, men den går an. Det er dog godt skrevet.

jesper ok
februar 27, 2014 klokken 06:02 PM

Griner…. Men HADER oliven.

Unknown
februar 27, 2014 klokken 03:02 PM

God humor og vise ord.

Mie Bilberg
februar 27, 2014 klokken 02:02 PM

dahhh! Hvorfor har jeg ik´ set din blog noget før.
Virkelig sjovt.

Peter Libonati Brock
februar 27, 2014 klokken 01:02 PM

Det hedder IKKE Spaghetti Bolognese. Det er ligesom at amerikanerne kalder en Mortadellapølse for Balony. Skide Amerikanere. Det hedder Ragù. Øv. Og hvad laver de grønne oliven?

Og når jeg har endelig fået det sure opstød ud af halsen; det er en ret sjov opskrift.

zoob77
februar 27, 2014 klokken 11:02 AM

God opskrift, sjovt skrevet.
Men at sidde at sige at en bolognese ikke er en kødsovs er bare fjollet.
Når man kalder Hipstere og den slags for prætentiøse, skal man ikke selv sidde og være høj i hatten over den måde folk kan lide deres kødsovs på. Slet ikke når kødsovs á la bolognese, betyder kødsovs som de lavede den i Bologna. Når man fraviger de traditionelle opskrifter på bolognese, mister man retten til at kalde det for bolognese.

Selvom jeg kan lave en hamrende genial hjemmelavet remolade, begynder jeg ikke at kalde den for bearnaise sauce, bare fordi de begge er gule og kan bruges som dyppelse til pommes frites

Lise-Lotte Laustsen
februar 27, 2014 klokken 10:02 AM

Jeg vil trække din opskrift frem hver gang jeg skal lave mad med humør, hvilket vil sige "ofte".. Kan godt være at det ikke er din ret vi faktisk skal ha til aften, men skidt-pyt med det for enhver anden ret vil også blive fremstillet med "humør"hatten på efter en hurtig gennemlæsning af opskriften på "Spaghetti Bolognese" 😀 Flere af dem, tak 😀

Eva Margit Szendrei
februar 27, 2014 klokken 10:02 AM

Har du tænkt dig at skrive en kogebog. Den vil blive et hit 🙂

Sidsel-Marie Winther Prag
februar 27, 2014 klokken 10:02 AM

Oliven?

Unknown
februar 27, 2014 klokken 10:02 AM

Men gulerødder skal altså være rå, ellers er de simpelthen for væmmelige. Kan man ikke nøjes med tomat og… nogle svampe?
Og big thums up for veganer-svineren… Damn lols

Marian N. Larsen
februar 27, 2014 klokken 09:02 AM

Fantastisk. Humor og madlavning i et – tak fordi du slår et slag for både økologi og kvalitetsråvarer!!!!

Daniel Jensen
februar 27, 2014 klokken 09:02 AM

Det der er god humor og god mad i én! Fantastisk !
Don Corleone <3

FestHest
februar 27, 2014 klokken 09:02 AM

Sku ikke humor! Det er den pureste sandhed! Amen.

FrkW
februar 27, 2014 klokken 09:02 AM

Ha ha! Fuldstændig enig mht. kanel – hvad sker der for det!!

K Jensen
februar 27, 2014 klokken 08:02 AM

simpelthen fantastik 🙂 Det kunne blive det nye kogebog for drengerøve 🙂

Steinar Mathiesen
februar 27, 2014 klokken 02:02 AM

Meget godt skrevet, så vet vi hvordan pasta lages i de bløte konsonanters land.

Iver
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Det er suverænt den fucking bedste opskrift jeg længe har læst!
Tak, Valde Far!

Martin Hein Nielsen
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Nej! Du har ret… Ikke korrekt hvis man har intentioner om at hade sin kødsovs! 🙂

Synes overhovedet ikke den er sjov, i øvrigt! Jeg tænkte at jeg bare har været uheldigt de omtrent 16-17-18-9800 gange jeg har presset fesen kødssovs i mig, af løgnagtig venlighed…
Så nej.. Ikke sjov men mere sørgeligt at at folk ikke allerede var klar over det! 😉

Kasper Mejlhede
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Sådan Valde! Tak for den.
Jeg vil dog indvende, at her på egnen købes godt kød for 1000 kr. ad gangen. Og det er ikke en portionsstørrelse, man cykler hjem med. Et drageskib går an.

Martin Hein Nielsen
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Italien?! Så'n svindlerbule! Jeg er fuldstændig enig i opskriften! Hold nu min fede kæft, hvor har jeg brugt oceaner af kunstnerværdifulde minutter på at diskutere ingredienser i MIN EGEN FUCKING BOLOGNESE! – Har dog flere gange nu hørt fra uvidende underuddannede standard fesen bolognesenydende prøvesmagere, at lignende kvalitet ikke før er prøvet! – Hader når folk spilder værdifuld revet ko på at at dovne en såkaldt bolognese sammen til noget usselt smadderværk jeg ikke engang ville smide efter en zombie, hvor end det ville kunne redde min mor fra at blive flænset… Jeg er dog enig i Panchetta'en som er kobacon istedet for grisebasse… Grissebasse kan godt virke lidt for dominerende hvor ko er lidt mere push-over agtig.. Jeg foretrækker at stege det fuldstændig ihjel, så det er ligeså knasende som Poppeii indbygger.. Det er bare guf! Og tak for den uddybende forklaring! Keep it up!

Lysgaard
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Valde Far – det er sgu en klasseforklaret bolognese. Meeen – den laves altså også retti godt på skåret kød. Og ikke det der fars-pap. Ligesom med en retti chili. Simre i et par timer, så' den bar' go'!

Jesper Lykkeby
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Klasse,, og så er den Børnevenlig 😉

Valde Far
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

Selv tak, du!

Valde Far
februar 27, 2014 klokken 12:02 AM

I know, er blevet gjort opmærksom på det et par gange efterhånden. But it's all in good fun.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 11:02 PM

Elsker fisk! Ansjoser har bare aldrig været min favorit. Men det kan godt være, at det er på tide med et gensyn.

AmalieLyngsted
februar 26, 2014 klokken 11:02 PM

men mega sjovt! og genialt lavet 🙂

AmalieLyngsted
februar 26, 2014 klokken 11:02 PM

Hvis du kan spise løg og grøntsager er næste skridt fisk! og der er også ansjoser i alt muligt andet som fx leverpostej 🙂

Lau
februar 26, 2014 klokken 11:02 PM

jeje…herligt…tak for de gode tips!

Carsten Breidahl
februar 26, 2014 klokken 11:02 PM

Sjov, men ikke korrekt opskrift 🙂

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Det har jeg skam også eksperimenteret med.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Gør det!

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

De gamle græske tænkere ligner sgu også allesammen hinanden.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak ska' du ha'. Til gengæld fejler jeg en masse andet, som f.eks. allergi og irriteret tyktarm, så det går vel ud på et.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Jeg ved det heller ikke, jeg har været her i halvandet år! Men det er jeg glad for. Tak.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Selv tak, du. Jeg takker også.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Carbs for president.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Lyder godt.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

wat

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak, tak. Det er jeg ikke i tvivl om. Men min er stadig lidt bedre end pøblens version.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

De er bundkorrupte, er de!

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak ska' du ha'. Det er måske også en mulighed.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Jæs.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak ska' du ha'. Den ryger på to-do listen.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak for det! Har aldrig prøvet med ansjoser, ved ærlig talt heller ikke om jeg kommer til det lige foreløbig, eek.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Nu står der 'onkel' i navnefeltet, er du tilfældigvis min onkel Søren? Eller bare en tilfældig onkel? Uanset hvad, så tak!

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

I know! Sorry! Det er også derfor, at det er et MEGA forbudt trick!

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak (igen), Tings! Måske der kommer en engelsk med tiden.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Åh ja. Jeg er godt blevet orienteret om den dér 100 % autentiske ragú fra Bologna, eller hvordan det er. Men min er vel tæt nok på til lige akkurat at kvalificere sig?

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Tak skal du have! Nu ved du, hvad du skal gøre fremover, når de prædiker. Jeg er godt med på, at vi skal til at begrænse vores indtag af hvedeprodukter uden fuldkorn, men der må kraftedeme være grænser for galskaben. Revede rodfrugter i stedet for pasta, har man hørt mage.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Selv tak, du! Og tak for det.

Valde Far
februar 26, 2014 klokken 10:02 PM

Det synes jeg også selv! Tak for kommentaren.

Dr. Bjarkov
februar 26, 2014 klokken 08:02 PM

Så pøs dog for helvede noget balsamico eddike i den kødbowle, hvis du insisterer på at det skal være sødt som ketchup!

Riber
februar 26, 2014 klokken 04:02 PM

Mega awesomesaurce! Jeg skal hjem og lave spamgæddi bolonæse! 😀

Louise Pedersen
februar 26, 2014 klokken 02:02 PM

Det er Platon du har stillet op ved siden af dit Aristoteles "citat".

Cecilie Gry
februar 26, 2014 klokken 10:02 AM

Du er fandeme pisse griner! Godt for dig:)

Stephaniie
februar 26, 2014 klokken 09:02 AM

Hvorfor har jeg først set din blog nu?! Det bliver min daglige underholdning fra nu af.. Hold nu kæft en onsdags-morgen-optur, tak!! 🙂

Bjørn Born Sylvest
februar 26, 2014 klokken 08:02 AM

Tak er kun et fattigt ord – endelig en godt beskrevet, til detaljen, opskrift. Glæder mig til bogen kommer. Aftenens menu er – ikke spaghetti kødsovs men Bolognese. TAK.

Lalleflab Morkel
februar 25, 2014 klokken 10:02 PM

Så længe man ikke følger den oprindelige opskrift fra Bologna mener jeg det er helt fint bare at kalde det kødsovs – det er jo hvad det er! Husk pancetta i stedet for bacon. Bladselleri i stedet for knoldselleri. Alt det der oregano og basilikum hører ikke hjemme i en bolognese. Og slutteligt husk et glas fløde/mælk til at runde retten af. 😉

http://it.wikibooks.org/wiki/Libro_di_cucina/Ricette/Rag%C3%B9_bolognese

http://www.youtube.com/watch?v=dk6q80LZI-A

Lena
februar 25, 2014 klokken 10:02 PM

Kan KUN være enig! Gudespise, når det er lavet rigtigt! Gå hjem og læg jer, kylhydrat-fornægtere!

Fredrik Schou
februar 25, 2014 klokken 10:02 PM

Min gamle fars opskrift: 1 fintsnittet løg, 5-6 fed hvidløg og 500g hk OX svitses af i panden i nævnte rækkefølge; 1-2 dåser flåede tomater+ 1 dåse tomatpure hældes i og en halv kop vand. Herefter følger salt & peber, rigeligt oregano og basilikum, gerne frisk. (Vedr. den senere krydderurt er det altafgørende at råbe "Basil!" i bedste Fawlty Towers stil. Jeg kan ikke understrege vigtigheden af dette nok. Uden er retten ødelagt) Hæld evt. en sjat vin eller en spiseske sukker eller akaciehonning i (hvis du gider) Server med tagliatelle og rigeligt parmesan

lpgth
februar 25, 2014 klokken 09:02 PM

Hvordan pokker, forresten, går man ordentligt på toilettet? Det fortalte de aldrig i skolen. Og hvad når det ikke glider? Du må vide det.

lpgth
februar 25, 2014 klokken 08:02 PM

Fantastisk! Taber dog stort i autoritetskonkurrencen mod den selvhøjtidelige opskrift fra FX Cuisine.

http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=150&resolution=high

Så: Hvidvin, for helvede! Ikke rødvin. Blegselleri, ikke knoldselleri! Flad pasta, ikke spaghetti! Og vigtigst af alt masser af tid.

Karl-Christian Frølunde
februar 25, 2014 klokken 05:02 PM

Pragtfuld dansk nationalret; bliver aldrig træt af den og hvad gør det så, at de aldrig har hørt om den i Bologna eller Italien i det hele taget…hvad ved italienere egentlig om spaghetiretter?!

Allan Boye Menzel
februar 25, 2014 klokken 04:02 PM

Genial opskrift…. Du burde skrive kogebøger for mænd til kvinder 😉

Jonas Raakjær
februar 25, 2014 klokken 03:02 PM

Jeg kunne ikke have lavet det bedre selv! Et andet ultimativt no-go er dolmio eller andre færdiglavede blandinger. Mad skal laves fra bunden! Basta-pasta!

Hanne Østergaard
februar 25, 2014 klokken 02:02 PM

Smukt! Mere af den slags. F.eks. noget om, hvordan man rent faktisk bager et godt brød.

paul
juni 12, 2013 klokken 07:06 PM

det er spåt fårkin åhn; more power to you!

ps; måske bortset fra en væsentlig detalje; bolognese uden en ansjos eller tre smeltet i er über.gay

pps; hvis man virkelig ikke vil det med ketter i (det er ellers godt) så er det dersens oro di parma tomatkoncentrat på tube ting slet ikke noget usselt alternativ

Anonym
maj 26, 2013 klokken 10:05 PM

Smukt.

Onkel
maj 23, 2013 klokken 09:05 PM

Jep 🙂

Onkel
maj 23, 2013 klokken 08:05 PM

Valdemar, din gamle tosse, det pisseskægt 🙂

Anonym
maj 23, 2013 klokken 02:05 PM

kraftedme godt at det endelig er blevet sat på plads… bortset fra den med ketchuppen, den gør ondt i mit italienske hjerte :'(

tingstrup
maj 23, 2013 klokken 07:05 AM

Valdemar – jeg er SUPER FAN!!!!

Aergeligt at den ikke eksisterer paa nepalesisk!!! Lavede Bolognese med vores staff i gaar – brugte de foerste 3 timer paa at laere dem at udtale retten (den er aabenbart ikke formet til nepalesisk tale)….

Anonym
maj 22, 2013 klokken 11:05 PM

Årh, det er for sjovt! Har selv de der spelt-veganer-stenalderkost-hippie-ven, og jeg bliver så trodsig at jeg vil have fløde og kulhydrater til det hele, bare for at være på tværs 😀

Mia Krog
maj 22, 2013 klokken 09:05 PM

Genialt! Tak for den 🙂

Jesper Munk
maj 22, 2013 klokken 09:05 PM

Det er da humor!